Xalet al Camp de les Abellanes

Arinsal. La Massana. ANDORRA

 

Habitatge unifamiliar construït al Camp de les Abellanes, sobre el poble d'Arinsal, Parròquia de la Massana, Principat d'Andorra, amb una superfície construïda de 626,87m2 sobre una parcel·la de 866,49m2. L'habitatge està situat en un lloc assolellat i amb molt bones vistes.

L'habitatge consta de dues plantes més el soterrani destinat a aparcament. Té dos accessos: un de rodat, que porta a l'aparcament, i l'accés de vianants al punt més alt del carrer, que porta al jardí de la planta baixa a través d'unes escales.

Gran part de la parcel·la queda afectada per ser una zona d'alt risc d'allaus, paràmetre que va tenir importància a l'hora de situar i projectar l'habitatge. Aquest fet i el desig de poder gaudir plenament del jardí que s'estén al davant argumenten que l'edifici s'ubiqui a la part dreta de la parcel·la.

La volumetria ve marcada per la idea d'articular la casa a partir d'un mur. És d'aquest mur d'on surten els diferents volums de l'habitatge. Igualment, es juga amb diversos materials de façana per diferenciar encara més cada part.

Aquesta diferenciació d'espais s'ha plasmat també a l'interior de l'habitatge, creant diversos espais amb identitat pròpia. Un doble espai amb un gran finestral obre les vistes a l'exterior presidint l'estança, alhora que connecta visualment amb la biblioteca de la primera planta. Un altre finestral presideix la suite principal, situada en un cos exempt de volat sobre el jardí de la primera planta. 

Termini d'execució: octubre de 2010.